Yemen’de koalisyon güçleri hastane ve okul vurdu

Yemen’de koalisyon güçleri hastane ve okul vurdu

Yemen’de Şii Husilere karşı savaşan ve Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçleri önce okul, ardından da Sınır Tanımayan Doktorlar’a (MSF) ait olan hastaneyi vurdu.

Koalisyon güçlerinin üst üstte iki hava harekatının da sivilleri hedef alması Birleşmiş Milletler’in (BM) tepkisine yol açtı.

Koalisyon güçlerinin bir okulu hedef alan hava harekatı sonunda 10 çocuğun yaşamını yitirdiği, onlarcasının ise yaralandığı belirtildi. Bu olaydan yaklaşık 12 saat kadar sonra koalisyon güçleri bu defa ülkenin kuzeyinde bulunan ve MSF’in görev aldığı hastaneyi vurdu. Bombalanan hastanede 11 insanın yaşamını yitirdiği, 19 kişinin ise yaralandığı dile getirildi.

Suudi Arabistan önderliğinde ve Türkiye’nin de destek verdiği koalisyon güçleri 2015 Mart ayından bu zamana Şii Husilere karşı savaşıyor.

BM: SALDIRI ARAŞTIRILMALI

BM, Yemen’de okul ve hastaneyi hedef alan hava saldırısının bağımsız uluslararası bir heyet tarafından araştırılmasını istedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun adına yapılan açıklamada, hastane ve okullar ile sağlık çalışanlarının hedef alınmasının uluslararası hukukun çiğnenmesi anlamına geldiği ifade edildi.

Ban’ın ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yemen’in Hacca şehrinde yaşanan saldırıyı Genel Sekreter’in kınadığı dile getirildi.

Genel Sekreter bugüne kadar Yemen’de yaşanan yaşanan çatışmalarda 70 kadar sağlık merkezi vurulduğunu ve bunların üçünün de MSF’e ait olduğuna işaret etti. Hastane ve okul gibi sivil yerleşim yerlerinin hedef alınmasının Yemen’de düşmanlıkların kalıcı olmasına yol açacağı konusunda uyaran Genel Sekreter Ban, bunun ülkeye yapılacak insani yardımın da önüne geçeceği konusunda uyardı.

Genel Sekreter, Yemen’de barışın tesisi için BM’nin sürdürdüğü çabanın devam edeceğini de kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.