Yemen’de ABD füze saldırıları devam ediyor

Yemen’de ABD füze saldırıları devam ediyor

Yemen’de  Amerika’nın pilotsuz uçaklarla düzenlediği füze saldırılarında en az altı el-Kaide militanı daha öldürüldü.

Yemenli yetkililer Marib ilinde meydana gelen saldırıda bir aracın hedef alındığını açıkladı.

Bu, on gün içinde Yemen’de düzenlenen altıncı füze saldırısı oluyor.

Bir gün önce de  Şabva kentinde  yine pilotsuz uçakla düzenlenen Amerikan füze saldırısında en az yedi el-Kaide militanı öldürülmüştü.

Amerika pilotsuz uçaklarla  son yıllarda Arap Yarımadası’ndaki El Kaide üyelerini hedef alan füze saldırılarını arttırmış bulunuyor.

Yemen hükümeti Çarşamba günü  güvenlik güçlerinin  el-Kaide’nin petrol ve doğal gaz tesislerini ele geçirme girişimini önlediğini bildirdi.

Yemen başbakanının sözcüsü el-Kaide militanlarının Yemen askeri üniforması giyerek Mukalla ve Şebva kentlerindeki tesislere ve iki limana saldırmayı planladıklarını açıkladı.

Sözcü  saldırının  hedef alınan tesislere ek askeri kuvvet gönderilmesi ve girişlerin yasaklanmasıyla önlendiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı güvenlik tehdidi gerekçesiyle  Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki toplam 19 büyükelçilik ve konsoslosluğunu Cumartesi gününe kadar kapatmış ve asli olmayan personelini Yemen’den çekmişti.

Başkan Barack Obama, diplomatik temsilciliklerin kapatılmasına neden olan tehdidin ciddi olduğunu ve  bunu önlemek için her türlü önlemin alındığını söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.