Yazın ortasında kışı yaşıyorlar

Yazın ortasında kışı yaşıyorlar

Yazın en sıcak günlerini yaşıyor olmamıza rağmen, dün İngiltere, Brezilya, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerden sağanak yağış, sel, toprak kayması ve hatta kar haberleri geldi.

Meteoroloji Ofisi, sarı alarm yayınlayarak, İngiltere’nin doğusunu, İskoçya’nın doğusunu ve İrlanda’nın kuzeyini aşırı yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ajansa yansıyan fotoğraflarda araçların sel sularıyla kaplı olan yollarda ilerlemekte zorlandıkları görülüyor. Bu da sel sularının günlük hayatı nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor. Fotoğrafların başka birinde aşırı yağışlar nedeniyle zor durumda kalan bir genç, ilerlemekte olan minibüsün arkasına ilişerek yol almaya çalışıyor. Temmuzun ortasında gelen en ilginç fotoğraf, İngiltere’nin güney kıyı şeridinde Dorset’e bağlı Poole kasabasında çekilmiş. Kasabada etkili olan kar fırtınası nedeniyle bir caddenin karlarla kaplı olduğu görülüyor. Bu manzaranın bir kış mevsimini anımsattığının altı çiziliyor. Olumsuz hava koşulları, South Tyneside Bölge Hastanesi’ndeki akışı zora soktu. Hastane yetkilileri, aşırı yağış nedeniyle hastalarının ameliyat ya da tedavi için bölgeye ulaşamadıklarını kaydetti. İngiltere’de hal böyleyken, Güney Kore de Noguri tayfununa teslim.

Güney Kore Meteoroloji Merkezi, ‘Noguri’ tayfununun dün öğleden itibaren Kore’nin güneyinde yerleşen ve turizm adası olarak bilinen Jeju Adası’nda tesirini göstermeye başladığını duyurdu. Hızı saniyede 45 kilometreye varan tayfun, 450 km’lik alanı kapsıyor. Tayfunun etkili olacağı bölgelerde yer yer saatte 40 mm’den 100 mm’ye kadar yağışın olacağı tahmin ediliyor. Dağlarda ise bu rakamın 200 mm’ye kadar artacağı belirtiliyor. Ülkenin Güney ve Güneydoğu bölgelerinde rüzgar hızının saniyede 10 ila 40 km arasında değişeceği ve ülke genelinde hava hararetinin 26 ile 33 derece olması bekleniyor. Meteoroloji merkezinden yapılan açıklamaya göre, tüm uçak seferleri iptal edildi. Çin’in güneybatısında ise toprak kayması meydana geldi. Aşırı yağışların yol açtığı olay sonucu 17 kişinin kayıp olduğu bilgisi verildi. Kayıpların, nehre sürüklenmiş ya da toprak altında kalmış olabileceği tahmin ediliyor. Ülkede 100’den fazla kişinin arama kurtarma çalışmaları için uğraş verdiği not edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.