Washington Post: Demokrasilerini kurtarmak Türklere bağlı

Washington Post: Demokrasilerini kurtarmak Türklere bağlı

Amerikan Washington Post gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek adına acımasız bir kampanya yürüttüğünü yazdı. Gazetenin editoryel kurulunun imzası ile yayınlanan yazıda Başbakan’ın yolsuzluk iddiaları karşısında yargı üzerinde kontrolü elde etmeye çabaladığı vurgulanarak, “Gelecek seçimlerde oy kullanarak veya bu başarısız olursa barışçıl direniş organize ederek demokrasilerini kurtarmak Türklere bağlı.” ifadelerine yer verildi.

Washington Post editoryel kurulu Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk operasyonları sonrası yürüttüğü politikalara ciddi eleştiriler getirdi. Başbakan Erdoğan’ın Twitter’ın kapatma çabasının başarısız olduğunun belirtildiği haberde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Twitter’ı kullanmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Çok sayıda Türk gibi düşürülen Suriye uçağını Erdoğan’ın itibarını geri kazanma ve ‘Twitter fiyaskosu’ tartışmaları karşısında ‘konuyu değiştirme’ çabası olarak görmenin haksızlık olabileceğinin belirtildiği haberde, “Ama Başbakan Erdoğan, uçağın düşürülmesini daha önce de Twitter’ın ‘kökünü kazayacağını’ söylediği ortamda ilan etti. Yani bir siyasi kampanya mitinginde.” ifadelerine yer verildi.

BAŞBAKAN ACIMASIZ BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYOR

Haberde, Başbakan Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek adına yurt içi ve yurt dışı muhalifleri için tehlikeli olan acımasız bir kampanya yürrüttüğüne dikkat çekiliyor. Başbakan Erdoğan’ın siyasi geleceğini kurtarmak adına kaba tedbirler aldığı vurgulanarak, bu politikanın kurbanının sadece, hiç bir iyi niyeti hak etmeyen Suriyeli diktatör Beşar Esad değil, aynı zamanda Arapların Ortadoğusu için potansiyel bir model olarak görülen Türk demokrasi sistemi olduğuna dikkat çekiliyor.

Editoryel kurul, Başbakan Erdoğan’ın son üç ulusal seçimde başarılı olmasına rağmen iki problemle karşı karşıya olduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı: “Bunlardan biri hükümetinde derin kökü olan ve ailesine kadar uzanan yolsuzluk soruşturmaları. İnternette yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan oğlundan yasadışı nakit parayı saklamasını istiyor. Diğer zorluk ise Başbakan Erdoğan’ın 2015 yılında görevi bitiyor. Kendisinin koyduğu dönem kısıtlaması iktidarı bırakmasını gerektiriyor. Belki kendisini savcıların insafına bırakabilir yada Putinvari bir manevra ile gücü artırılmış bir Cumhurbaşkanlığına geçiş yapabilir.”

Başbakan Erdoğan’ın yargıyı kontrol altına alma amacı ile çok sayıda savcı ve polisi kovmak yoluyla suç iddialarıyla savaştığı belirtilen haberde, “Sonuç olarak Rus otokratını dahi etkileyici bulacağı otokratik bir kopuş oldu” ifadelerine yer verildi. Haberde ayrıca Twitter hamlesinin Avrupa hükümetleri ve Obama yönetiminden hızlı eleştiriler aldığı vurgulandı. Erdoğan’ın Anti-Amerikan bir demogojiye sarıldığı bundan geri adım atmasının muhtemel olmadığı vurgulandığı haberde, “Gelecek seçimlerde oy kullanarak veya bu başarısız olursa barışçıl direniş organize ederek demokrasilerini kurtarmak Türklere bağlı. Twitter hadisesinin ortaya koyduğu gibi Erdoğan için bir uçağı düşürme talimatını vermek etkileşim halinde ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolaydır.” denildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.