Venezüella’da Hugo Chavez yeniden seçildi

Venezüella’da Hugo Chavez yeniden seçildi

Uluslar arası camiada çıkışları, açıklamaları ve de Amerikan karşıtlığı ile isim yapan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, dün yapılan seçimlerden galip çıktığı açıklandı. 1998 yılında ilk defa göreve gelen Chavez, 6 yıl daha ülkesine başkanlık edecek.

Başkanlık seçimlerinde rakibi Henrique Capriles’i yenmeyi başaran Chavez’in seçim zaferi yerel saat ile pazar gece yarısına yakın duyuruldu. Dünya da petrol üretiminde söz sahibi olan ve Chavez’in kişiliğine bağlı olarak kendine has ‘‘21. yüzyıl Hugo sosyalizmi’’ uygulanan Latin Amerika ülkesi Venezüella’daki seçimlerde Chavez’in oyların yüzde 54.4’ünü aldığı açıklandı. Ulusal Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 40 yaşındaki vali Capriles de verilen oyların yüzde 44.9’unu aldığı belirtildi.

Venezüella’nın 6 yıllığına başkanlığını tekrar yürütecek olan Chavez’in son zsferi ile birlikte ülkesinde arzuladığı kendi sosyalist düzeni kuracağı öngörülüyor. Chavez, ilk seçim zaferini 1998 yılında kazanmıştı. Chavez, dün yaptığı açıklamada, ‘‘Burada olanlar demokratik bir devrimdir’’ ifadelerini kullandı.

Asker kökenli olan ve iki defa evlenip boşanan Chavez, 1954 doğumlu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.