UNICEF: “Ukrayna’da 200 çocuk öldü”

UNICEF: “Ukrayna’da 200 çocuk öldü”

Birleşmiş Milletler Çocuk Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna’da savaşın başından itibaren her gün en az iki çocuğun öldüğünü, yüzüncü gününe yaklaşan savaşta şimdiye kadar en az 200 çocuğun yaşamını yitirdiğini, yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı.

UNICEF, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) verilerine göre, Ukrayna’daki savaşta yaşamını yitiren çocukların çoğunluğunun yerleşim bölgelerindeki silahlı çatışmalarda ve patlamalar nedeniyle öldüğü ya da yaralandığını bildirdi. 

UNICEF Başkanı Catherine Russell, her yıl geleneksel olarak kutlanan 1 Haziran Uluslararası Çocukları Koruma Günü’nü bu yıl, “Ukrayna’da ve Bölgedeki Uluslararası Çocukları Koruma Günü” diye ifade etti.

UNICEF Başkanı Russell, “Bu özel günü bu yıl kutlamak yerine, milyonlarca çocuğun hayatını paramparça eden bir savaşın yüzüncü günü olan 3 Haziran’ın yaklaştığını hatırlatmak istiyoruz. Yüzüncü gününe gelinen savaşta, acil bir ateşkes ve müzakere için barış masası kurulmadan çocuklar acı çekmeye devam edecek. Bu anlamsız savaşın yansımaları dünyanın dört bir yanındaki savunmasız çocukları çok daha fazla etkileyecek” dedi.

Amerikanın Sesi