UNESCO, Mısır’da gazetecilerin ölümünün araştırılmasını istedi

UNESCO, Mısır’da gazetecilerin ölümünün araştırılmasını istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür  Kurumu (UNESCO) Mısır’da öldürülen 3 gazetecinin ölüm nedenlerinin araştırılmasını istedi.  

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Mısırlı Ahmed Abdel Gavad, Musap Al-Şami ile Tamer Abdel Rauf’un öldürülmesini kınadığını açıkladı. Bokova, ‘‘Basın çalışanlarının güvenliğini sağlamak için mümkün olan her şey yapılmalı’’ diyerek Mısırılı yöneticileri uyardı.

 

Son günlerde birkaç gün içinde 5 gazetecinin öldürüldüğünü hatırlatan Bokova, basına karşı şiddet olaylarından ciddi endişe duyduğunu ifade etti.

 

Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından verilen bilgiye göre 14 Ağustos’ta öldürülen Ahmed Abdel Gavad’ın, Al-Akhbar gazetesinde muhabir, Musap Al-Şami’nin ise Rassd News Network da fotomuhabir olarak çalıştığı kaydedildi. Her iki gazetecinin de Kahire’de 14 Ağustos’ta Mısır polisi tarafından gerçekleştirilen kanlı baskında silahla vurularak öldürüldüğüne dikkat çekildi.

 

Tamer Abdel Rauf’un ise Mısır’ın kuzeyinde güvenlik güçlerinin kontrol yaptığı noktada öldürüldüğü belirtildi. Sınır Tanımayan Gazetecilerin verdiği bilgiye göre Al-Ahram gazetesinin bölge direktörü olan Rauf’un
19 Ağustos günü arabasında vurularak öldürüldüğü kaydedildi.  Rauf dışında arabada bulunan diğer gazeteci Hamid Al-Barbari’nin ise saldırıdan yaralı kurtulduğu aktarıldı.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.