Uluslararası Af Örgütü, Gökhan Türkmen ve Mustafa Yılmaz için acil eylem çağrısında bulundu

Uluslararası Af Örgütü, Gökhan Türkmen ve Mustafa Yılmaz için acil eylem çağrısında bulundu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırıldığı düşünülen ve Şubat ayından buyana haber alınamayan 6 kişiden Yasin Ugan, Erkan Irmak, Özgür Kaya ve Salim Zeybek’in Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde gözaltında olduğu öğrenilmişti. Zorla kaçırılan 6 kişiden diğer iki kişi Gökhan Türkmen ve Mustafa Yılmaz’ın, akıbetinden endişe duyan Amnesty Internationel (Uluslararası Af Örgütü) acil eylem çağrısında bulundu.

Af Örgütü, yayınladığı bildiride destekçilerine çağrıda bulunarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in nerede olduğunu sormaya davet etti. Örgütün internet sitesinde hazırlanan taslak mektupta Bakan Gül’ün, sosyal medya hesabı ve bakanlık adresi belirtilerek kaçırılanların nerede olduğunun sorulması istendi.

Bakan Abdulhamit Gül’den “acil soruşturma” talep eden Af Örgütü, ailelerin biran önce bilgilendirilmesini talep etti. Ayrıca Örgüt, kaçırılma olaylarının bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını, ilgili kişiler hakkında işlem yapılmasını istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.