Ukrayna’da Rus yanlısı ayrılıkçılar 2 savaş jeti düşürdü

Ukrayna’da Rus yanlısı ayrılıkçılar 2 savaş jeti düşürdü

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin doğusunda tek taraflı bağımsızlık ilan eden Rusya yanlısı milislerin iki savaş uçağı düşürdüğünü duyurdu.

Jetlerin Şaktersky bölgesinde bulunan Savur Mogila tepecikleri yakınlarında vurulduğu belirtildi. Pilotların akıbetiyle ilgili bilgi verilmedi. Ayrılıkçılar pilotlardan birisinin uçaktan atlamayı başardığını öne sürdü. Milis güçler daha önce de 12 Ukrayna askeri uçağını düşürmüştü.

Geçtiğimiz hafta Malezya Hava Yolları’na ait yolcu uçağı da bu bölge yakınlarında vurulmuştu. 298 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasında kimin olduğu hâlâ bilinmiyor. Ancak ABD istihbarat kaynakları dün Malezya uçağının düşürülmesinde Rusya’nın doğrudan dahli olmadığını, Doğu Ukrayna’da çatışan milis güçlerin yanlışlıkla uçağı vurmuş olabileceğini açıkladı. AP’ye konuşan istihbarat yetkilileri ellerindeki verilerin Rusya yanlısı milis güçlerin uçağı kazara düşürmüş olabileceğini gösterdiğini, Rusya ile doğrudan bir bağlantı bulunmadığını söyledi. ABD’li yetkiliye göre Rusya, Malezya Havayolları’na ait uçağın düşüşüne neden olan koşulları yaratmaktan sorumlu. Fırlatma sırasında herhangi bir Rusya vatandaşının bölgede olduğu ya da saldırı yapanların Rusya’da eğitim aldığı yönünde herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.