Ukrayna’da hükümet düştü

Ukrayna’da hükümet düştü

Ukrayna’da koalisyon hükümetini oluşturan dört partiden biri olan Samopomiç (Özyardım) Partisi, koalisyon hükümetinden çekilme kararı aldı. Dün de, eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun Anavatan Partisi koalisyon hükümetinden çekilmişti. Bu durumda Ukrayna Hükümeti düşürülmüş oldu.

Ukrayna’da koalisyon hükümetini oluşturan dört partiden biri olan ve Lvov Belediye Başkanı Andrey Sadovıy’ın başkanı olduğu Samopomiç (Özyardım) Partisi, koalisyon hükümetinden çekilme kararı aldı. 31 milletvekiline sahip olan bu partinin çekilmesiyle birlikte, koalisyon hükümeti, parlamento çoğunluğundan mahrum kaldı. Dün de, eski Başbakan Yulya Timoşenko’nun Anavatan Partisi koalisyon hükümetinden çekilmişti. Böylelikle önceki günkü gensoru önergesi ile düşürülemeyen Ukrayna Hükümeti, koalisyonun iki ortağının çıkmasıyla düşürülmüş oldu.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Özyyardım Partisi’nin durumunu anlayışla karşıladığını ifade etti ve yeni koalisyon görüşmeleri için bugün Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve Radikal Parti Başkanı Oleg Lyaşko ile bir araya geleceğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.