Ukrayna’da ateşkes ihlal edildi: 5 asker öldü

Ukrayna’da ateşkes ihlal edildi: 5 asker öldü

Ukrayna’nın ayrılıkçı doğu bölgesi Donbas’ta Minsk Anlaşması ile sağlanan ateşkes dün sabah saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde ihlal edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı danışmanı Yuriy Biryukov yaptığı açıklamada son 24 saatte 5 Ukrayna askerinin öldüğünü ve 39 askerin de yaralandığını söyledi.

Ukrayna hükümetinin GAZ-66 ve UAZ-452 tip 3 zırhı aracının da imha edildiğini ifade eden Biryukov, ayrılıkçı birliklerin ihlalleri sürdürdüğünü iddia etti. Sabah saatlerinden itibaren ise ihlaller kısmen yavaşladı.

Donetsk bölgesi yerel yönetim kaynakları ise Ukrayna ordusunun son 24 saatte 58 kez ateşkesi ihlal ettiğini savundu. Donetsk havalimanı ve kömür ocakları çevresinde top atışlarının yapıldığını belirten milis gücü kaynakları, Gorlovka, Spartak, Lozovoye, Şirokino, Yelenovka, Sahanka ve Signalnoye yerleşim birimlerine saldırılar gerçekleştiğini belirtti.

Belarus’un başkenti Minsk’te 12 Şubat’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun katılımı ile gerçekleşen zirvede ateşkes ilan edilerek barış anlaşması imzalanmıştı.

LAVROV: UKRAYNA YÖNETİMİ MİNSK ANLAŞMASI’NI TEHLİKEYE ATIYOR

Moskova’da düzenlenen güvenlik konferansında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev yönetiminin Minsk Anlaşması’nı tehlikeye attığını, tek taraflı adımların tüm Ukrayna’da krize neden olduğunu söyledi. Rus bakan Kiev yönetiminin Donbas yerel liderleri ile doğrudan diyalog kurması çağrısında bulundu.

POROŞENKO: EKONOMİK AMBARGO DEVAM EDECEK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise Rusya-Donbas sınırında tam kontrol sağlanmadan ayrılıkçı bölgeye yönelik ekonomik sınırlamaların kaldırılmayacağını belirtti. Ukrayna parlamentosu Rada’da yıllık yaptığı konuşmada gelişmeleri değerlendiren Poroşenko, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda son kararın referandumla alınacağını vurguladı.

‘9 BİN RUS ASKERİ VAR’

Ukrayna’nın doğu bölgesinde Rus askerlerin bulunduğu iddiasını yineleyen Poroşenko, 14 ayrı taktik grup şeklinde 9 bin Rus askerinin bölgede olduğunu, Ukrayna sınırındaki Rus askeri varlığının ise normalden 1,5 kat daha fazla olduğunu iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.