Ukrayna krizinde sürpriz gelişme: Putin, Poroşenko ile görüşecek

Ukrayna krizinde sürpriz gelişme: Putin, Poroşenko ile görüşecek

Batılı ülkelerle Rusya’yı ekonomik savaşa sürükleyen Ukrayna krizinin çözümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile 26 Ağustos’ta bir araya gelecek.

Kremlin basın merkezinden yapılan açıklamada Belarus’un başkenti Minsk’te yapılacak Gümrük Birliği zirvesine Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun da katılacağı belirtildi. Rusya-Kazakistan ve Belarus liderlerinin yapacağı Gümrük Birliği zirvesine Avrupa Komisyonu temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

Kremlin zirvede bir dizi ikili görüşmeler yapılacağına dikkat çekti. Putin ve Poroşenko’nun zirve çerçevesinde görüşmelerde bulunması planlanıyor.

Poroşenko’nun ofisi de 26 Ağustos’ta Minsk’te görüşmeler yapılacağını AB temsilcilerinin de görüşmelere katılacağını doğruladı. Açıklamada Avrasya Troykası (Rusya, Belarus, Kazakistan) ile AB ve Ukrayna’nın görüşeceği, Ukrayna ile AB arasında imzalanan ekonomik işbirliği anlaşmasının ele alınacağı kaydedildi. Enerji güvenliği ve Donbas bölgesinde istikrarın sağlanması ile ilgili atılacak adımlar da masaya yatırılacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Berlin’de Ukrayna, Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları ile bir araya gelmiş, doğu Ukrayna’ya gönderilen insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda mutabakat sağlamıştı. Kiev yönetimi de bölgede yeni bir ateşkesin sağlanabileceği işaretlerini verdi. Kiev’e göre sınırda tam güvenlik, AGİT gözlemcilerine izin ve rehinelerin serbest bırakılması durumunda kalıcı bir ateşkes sağlanabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.