Twitter’da Müslümanlara hakaret eden politikacıya ceza

Twitter’da Müslümanlara hakaret eden politikacıya ceza

Danimarka’da aşırı sağcı Danimarka Halk Partili politikacı Mogens Camre Twitter’da Müslümanlara yönelik kullandığı ırkçı ifadeler yüzünden suçlu bulundu ve 8 bin kron (3 bin 400 lira) para cezasına çarptırıldı.

Camre daha önce de çeşitli kereler Müslümanlarla ilgili hakaret dozu yüksek sözleriyle gündeme gelmişti.

Uzun yıllar boyunca milletvekilliği yapan, 2013 yılından bu yana da Kopenhag yakınlarındaki Gladsaxe belediyesinde encümen üyesi olarak görev yapan Mogens Camre, geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yayınladığı bir mesajda Müslümanları Hitler’e ve Nazilere benzetmişti.

Danimarka’nın değişik kesimlerinden tepki çeken bu açıklamanın ardından Camre hakkında açılan dava bu sabah Glostrup Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Mahkeme Camre’yi suçlu buldu ve 8 bin kron para cezasına çarptırdı. Camre’nin avukatı kararı temyize götüreceklerini belirtti.

Camre Twitter’da şunları yazmıştı: “Yahudilerin Avrupa’daki durumuyla ilgili olarak; Müslümanlar Hitler’in kaldığı yerden devam ediyor. Sadece Hitler’e uygulanan yöntem çözüm olabilir.”

Camre daha önce de İkinci Dünya Savaşı sırasında Danimarka’yı işgal eden Nazi askerleriyle ilgili olarak, “Nazi askerleri bugün sokaklarımızdaki Müslümanlardan çok daha iyi hareket etmişti. Daha disiplinliydiler.” demişti.

Danimarka’yı daha önce Avrupa Parlamentosu’nda da temsil etmiş olan Camre 2003 yılında da yine Müslümanlara yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle suçlu bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.