Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı ABD Senatosu’nda kabul edildi

Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı ABD Senatosu’nda kabul edildi

ABD Senatosu, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı kabul etti. Tasarıda, Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir bölüm de yer aldı. ABD Başkanı Donald Trump, çoğunluğun oyuyla geçen tasarıyı veto edemeyecek.

30 GÜN İÇİNDE TÜRKİYE’YE YAPTIRIM UYGULANACAK

ABD Senatosu’nda kabul edilen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı’nda Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir bölüm yer aldı. Tasarıda, Türkiye’nin S-400’leri teslim almasının CAATSA kapsamında Rusya ile önemli bir işlem olarak kabul edildiği ve NDAA’nın yasalaşmasından sonra 30 gün içinde Türkiye’de S-400 alımına müdahil olanlara CAATSA yaptırımlarının uygulanması talep edildi.

TRUMP VETO EDEMEYECEK

ABD Senatosu, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı kabul etti. Trump’ın sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemeyi içerdiği için veto edeceğini söylediği tasarıyı, Senato 11’e karşı 79 oyla onayladı. Temsilciler Meclisinden üçte ikiden büyük oy çokluğuyla geçen tasarı, Senatodan da aynı çoğunlukla geçtiği için Trump veto edemeyecek.