Türkiye sınırına Amerikan bayrağı astılar

Türkiye sınırına Amerikan bayrağı astılar

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan PYD denetimindeki Telabyad’da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldı.

Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 2014 yılı başında ise IŞİD denetimine geçen Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi.

Kentin ele geçirilmesinin ardından Türkiye’den bakıldığında ilçenin bir çok yerine PYD flamaları asıldı. Ancak, bugün öğle saatlerinde Telabyad’ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağının indirilerek yerine ABD bayrağa asıldı. Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine PYD üyelerinin aynı şekilde ABD bayrağı astığı görüldü.

Akçakale’den bakıldığında net şekilde görülen ABD bayraklarının hangi amaçla PYD bayrakları ile değiştirilerek dalgalandırıldığı henüz öğrenilemedi.

ABD’DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye’nin Tel Abyad kentinde YPG’nin Amerikan bayrağı astığı şeklindeki haberlerle ilgili olarak, bu haberleri görmediğini ancak böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını söyledi.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Cook, günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, “Bu haberi görmedim. Geçmişte ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapacağımızı söylemiştik. Eğer gerçekten böyle bir şey olduysa bunun da konuşulacağını düşünüyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.