Türkiye, İsrail ile görüşmeyi doğruladı

Türkiye, İsrail ile görüşmeyi doğruladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Roma’da İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold ile görüştüğünü doğruladı.

Çavuşoğlu “Hiç görüşmeden nasıl bir uzlaşma sağlanabilir ki? Geçmişten beri uzmanlar düzeyinde iki ülke bir araya geliyor” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Çavuşoğlu, Mavi Marmara baskının ardından diplomatik ilişkilerin ikinci katip düzeyine düştüğü İsrail’le ilişkileri yeniden canlandırmak için Sinirlioğlu’nun, Gold ile Roma’da görüştüğü iddiaları doğruladı. Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“İlişkilerin normalleşmesi adına iki ülkenin görüşmesi çok normal. Hiç görüşmeden nasıl bir uzlaşma sağlanabilir ki? Zaten bu görüşmeler yeni değil. Geçmişten beri uzmanlar düzeyinde iki ülke bir araya geliyor. Bir konuda anlaşma sağlandı (özrü kastederek). Ancak bizim istediğimiz iki konuda (ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesi ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması) top karşı tarafta. Biz onlardan cevap bekliyoruz. Ancak belki daha önce bile mutabakata varılabilecek birçok noktada İsrail’in iç siyasi dengeleri yüzünden süreç uzadı.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.