Türkiye, ABD’den Suriye’deki muhaliflerin desteklenmesini istedi

Türkiye, ABD’den Suriye’deki muhaliflerin desteklenmesini istedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Amerikalı mevkidaşı Hillary Clinton ile yaptığı görüşmede Suriye’deki muhaliflerin desteklenmesi konusunda destek istediği ifade edildi.

New York’ta bulunan Bakan Davutoğlu, ABD’li mevkidaşı Clinton ile bir araya gelerek Suriye, Irak, NATO, müslümanları tahrik eden ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmi konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Waldorf Astoria Oteli’nde basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren görüşmede Bakan Davutoğlu Suriye’de yaşanan olayların son durumu ve Türkiye’deki mülteci sayısı ile  ilgili bilgi verirken Suriye konusunda ABD’nin yaptığı yardımların artırılması gerektiğini dile getirdi. Bakan Davutoğlu mevkidaşı Clinton’a özellikle havadan saldırıya devam eden Suriye askerlerinin bir an önce durdurulması gerektiği söyledi.clinton davutoglu

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ikili görüşmede İslam Dünyasına infiale yol açan ‘Müslümanların Masumiyeti’ filminin de gündeme geldiği, Bakan Clinton’un Ortadoğu’nun farklı ülkelerinde  çıkan olaylardan sonra Türkiye’nin yaptığı olumlu açıklamalar için teşekkür ettiği ifade edildi. Bakan Davutoğlu ise diplomatların korunması için uluslarası camiada Türkiyenin çalışmalar yapacağını söyledi.

Bakan Clinton, Türkeye’nin İsrail ilişkilerinin gelişmesi konusunu gündeme getirdi. Bakan Davutoğlu ise İsrail konusunda şartlarının belli olduğunu hatırlatarak bunların yerine getirilmediği takdirde herhangi bir mesafe alınmayacağını ifade ettiği öğrenildi.  
Yaklaşık bir saat süren görüşmede Irak’taki son durum gündeme gelirken Bakan Davutoğlu Irak Başbakanı Maliki’nin Ak Parti Kongresine davet edildiğini söyledi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede ağırlıklı olarak Suriye konuşulurken  bunun yanında NATO, AB ilişkileri ile ilgili genel değerlendirme yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.