Trump’ın eski danışmanı Roger Stone gözaltına alındı

Trump’ın eski danışmanı Roger Stone gözaltına alındı

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone Florida’da gözaltına alındı.

Stone’nun özel yetkili Savcı Robert Mueller’ın yürüttüğü Rusya soruşturması kapsamında Florida’nın Fort Lauderdale kentinde sabaha karşı gözaltına alındı. Stone’un, cuma günü hakim karşısına çıkması bekleniyor. Eski danışman, Wikileaks’den çalınan emaillerde 2016’da başkanlık için yarışan Demokrat Partili Hillary Clinton’a ve partisine zarar verecek bilgileri araştırdığı iddia edildi.

Mueller’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre Stone, yalan beyanda bulunma ve tanığı yalan ifadeye zorlamanın da aralarında bulunduğu 7 ayrı suçlamayla karşı karşıya.

Stone’nun Federal Araştırma Bürosu’na (FBI) ait özel hareket timleri tarafından nasıl gözaltına alındığı CNN kameraları tarafından an be an kaydedildi. Görüntülerde uzun namlulu silahlarla evin önüne giden FBI, “FBI, kapıyı açın Stone’un gözaltına alınması için elimizde karar var.” şeklinde çağrıda bulunduğu duyuluyor.
BEYAZ SARAY: OLAYIN TRUMP İLE ALAKASI YOK
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Stone’nun gözaltına alınmasından sonra yaptığı açıklamada “Konunun Başkan Trump ve Beyaz Saray ile ilgisi olmadığını”savundu. Ancak uzmanlar konunun Trump’ı işaret ettiğine dikkat çekiyor.

Başkan Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasındaki danışmanlarından biri olan Roger Stone, 2017’nin Eylül ayında, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’na verdiği ifadede Rusya’nın başkanlık seçimlerine olası müdahalesiyle hiçbir şekilde bağlantısı olmadığını söylemişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.