Trump’ın Esad yorumu: Cesur bir adam

Trump’ın Esad yorumu: Cesur bir adam

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ‘Beşar Esad terörizmle savaşan cesur bir adam’ dediği aktarıldı.

ABD’nin yeni başkanı Trump ilk telefon görüşmesini Mısır Devlet Başkanı ile gerçekleştirdi.

Lübnan Ad-Diyar gazetesinin Kahire’de ismi açıklanmayan başkanlık kaynaklarına dayanılarak yaptığı haberde, ABD Başkanı Donald Trump ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi tarafından terörle mücadele konulu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri bildirildi.

Gazeteye göre, Trump, teröre karşı mücadelede Mısır Cumhurbaşkanı’nı destekleyeceğini ve ABD’nin Ortadoğu’da terörle mücadeleye devam edeceğini vurguladı. ABD Başkanı, Kongrenin Müslüman Kardeşler örgütünün bir terörist grup olarak tanınmasına ilişkin kararına da destek verdiğini belirtti.

Suriye ve Irak’taki durum için Trump, Washington’un her iki ülke topraklarında teröristlere karşı Moskova ile birlikte ortak askeri operasyonlar yürütmek istediklerini ve Irak Ordusuna hava desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Haberde Trump’ın telefon görüşmesinde  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın teröre karşı mücadele eden “cesur bir adam” olduğunu söylediği belirtildi. Aynı zamanda ABD Başkanı, bazı koşulların Suriye Devlet Başkanı ile temasa geçmesine izin vermediğini de belirtti. Trump, teröristlerle, özellikle de IŞİD’e karşı Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarında ortak askeri operasyonların koordine edilmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temasa geçeceğini ve Suriye’de terörizmin yok olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Gazetenin kaynaklarına göre Mısır Cumhurbaşkanı ABD Başkanı’nın sözlerini bir mesaj olarak algılayarak Trump’ın söylediklerini Esad’a iletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.