Toner’den Erdoğan’a cevap: YPG konusunda farklı düşünüyoruz

Toner’den Erdoğan’a cevap: YPG konusunda farklı düşünüyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YPG üzerinden yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Günlük basın toplantısında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularına cevap veren Toner, geçmişte açıklamalarında olduğu gibi PKK ve YPG arasındaki bağ konusunda Türkiye ile farklı görüşlere sahip olduklarını dile getirdi.

Toner, YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde bazı bölgeleri ele geçirmesinden duyduklarını rahatsızlıkları kamuoyu önünde ve özel görüşmelerde dile getirdiklerini kaydetti. Türk hükümeti ile samimi ve yapıcı görüşmeler yaptıklarını dile getiren Toner, YPG’ye yönelik top atışlarının durdurulmasını kendilerine söylediklerini ifade etti. Türkiye’nin bu taleplerini kabul edip etmediğine yönelik bir yorum yapmayan Toner, ancak son 24 saatte top atışı yapılmadığını söyledi.

Suriye ve Irak’ta bazen “iyi kişilere” verilen silahların “kötü kişilerin” eline geçebildiği gibi bir durumun söz konusu olduğunu belirten Toner, YPG’ye hiçbir zaman silah yardımı yapmadıklarını ancak hava yardımı dahil farklı yollardan destek verdiklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.