Tokyo Havaalanı’nda park halindeki uçağın bataryasından duman çıktı

Tokyo Havaalanı’nda park halindeki uçağın bataryasından duman çıktı

Salı günü Tokyo havaalanında  park halindeki Boeing 787 uçağının bataryasından duman çıktığı görüldü. Boeing yetkilileri bu sırada uçakta yolcu bulunmadığını ve sorunun rutin bakım sırasında ortaya çıktığını açıkladı. Yapılan açıklamada, sadece tek bir batarya haznesinden gaz çıkışı gözlendiği belirtildi.  


Japon havayolları (JHY) adına konuşan Kentaro Nakamura problemin nedenlerinin henüz araştırıldığını ve bu talihsiz olayın geçen yıl uygulamaya konulan uçuş güvenliği önlemlerinin işe yaradığını gösterdiğini vurguladı. Yetkili JHY’e ait diğer Boing 787 tipi uçakların seferlerinin iptalinin söz konusu olmadığını söyledi.

           
Bir sene önce de JHY’e ait Boeing 787 uçağı Boston Logan Uluslararası Havaalanı’nda park halindeyken lityum iyon pilinde yangın çıkmıştı. 9 gün sonra da All Nippon havayollarına ait Boing 787 uçağı pil arızası nedeniyle Japonya da zorunlu iniş yapmıştı. O dönemde tüm Boing 787 uçaklarının uçuşlarına üç ay süreyle izin verilmemişti. Boeing’in daha dayanıklı batarya kutusu tasarlayarak batarya sisteminde değişiklik yapması üzerine uçuşlara devam edilmişti.

           

Amerikan Uçuş Yönetimi (FAA), inceleme başlatıldığını ve hem Boeing hem de Japon Sivil Havacılık Bürosuyla irtibata geçtiklerini bildirdi. Şu an Amerika’da Boeing 787 uçaklarını kullanan tek havayolu United Airlines. Havayolu şirketinin yetkilisi Christen David “Şimdiye kadar herhangi bir pil problemiyle karşılaşmadık” dedi.       


Boeing’in hisseleri salı gününü yüzde 0.5 düşüşle kapattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.