Texas’dan daha büyük bir alan sular altında kaldı

Texas’dan daha büyük bir alan sular altında kaldı

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinde haftalardır devam eden yağışlar nedeni ile 1 milyon kilometrekareden daha büyük bir alan sular altında kaldı. Yüzlerce yerleşim alanı sular altında kalırken, hayvanlar telef oldu ve 14 bin kişi tahliye edildi. Su seviyesinin bazı alanlarda 7 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.

Rusya Acil Durum Bakanlığı bölgede 93 ayrı çadır kent kurdu. Halka gıda ve ilaç yardımı yapılırken, çadır kentlerde kurulan seyyar mutfaklar aracılığı ile vatandaşlara üç öğün sıcak yemek dağıtılıyor.

Bölgedeki Zeyski hidro elektrik santralinde su düzeyi kritik seviyeye ulaştı. Taşan sularla mücadele etmek için bölgeye çok sayıda Acil Durum Bakanlığı ve ordu birlikleri sevk ediliyor.

Sel felaketiyle mücadele bağlamında Devlet Başkanı Putin, bölgeye acilen Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Rus enerji holdingi RusGidro Başkanı Yevgeni Dod’u gönderdi. Putin, gereken çalışmaların hızlandırılması kapsamında Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova’ya da talimatlarda bulundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.