Temsilciler Meclisi’nden İstanbul saldırısına kınama

Temsilciler Meclisi’nden İstanbul saldırısına kınama

Temsilciler Meclisi, İstanbul Atatürk Havalimanı’na düzenlenen saldırı sonrasında Türkiye ile dayanışma içerisinde olunduğunu gösteren bir karar tasarısını oybirliği ile kabul etti.

Salı günü (12 Temmuz) Temsilciler Meclisi’nin Virginia eyaletinden Cumhuriyetçi üyesi ve Türk Dostluk Grubu Eş Başkanı Virginia Foxx tarafından Dış İlişkiler Komisyonu’na sunulan 823 sayılı kararda 28 Haziran günü İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na düzenlenen saldırı sert bir dille kınandı.

Saldırıda meydana gelen büyük can kaybına, aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu 200’ü aşkın kişinin yaralandığına dikkat çekilen kararda Türk güvenlik güçlerinin olaya anında müdahale ettiği ve kahramanca tutum sergilediği belirtiliyor.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, kararda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileniyor. Ayrıca, saldırının sorumlularının adalet önüne çıkarılması için gösterilen tüm çabalara destek olunacağı kaydedilen tasarı metninde IŞİD’in hem Amerika hem de müttefiklerine büyük bir tehdit oluşturduğunun altı çiziliyor.

Türk Dostluk Grubu’nun üyeleri Cumhuriyetçi Kentucky milletvekili Ed Whitfield, Demokrat Virginia milletvekili Gerry Connolly ve Demokrat Tennessee milletvekili Stephen Cohen de tasarıyı hazırlayan Temsilciler Meclisi üyeleri arasında yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.