Tayland’ın turistik bölgelerine bombalı saldırılar

Tayland’ın turistik bölgelerine bombalı saldırılar

Tayland’ın farklı turistik bölgelerinde gerçekleştirilen bir dizi bombalı saldırıda en az dört kişi öldü, birçok kişi yaralandı.

Başkent Bangkok yakınlarındaki tatil beldesi Hua Hin’de dün gece düzenlenen çifte bombalı saldırıda bir kişi ölmüştü. Cuma günü ise Hua Hin’de iki ayrı patlama gerçekleşti.

Bunun dışında farklı tatil yörelerinde de bir dizi patlama yaşandı. Patlamalardan ikisi, ülkenin önemli turizm merkezlerinden Patong Plajı’nda yaşandı.

Başbakan Prayuth Chan-ocha, “Bombalar kaos ve karmaşa yaratmayı hedefliyor. İnsanları daha fazla paniğe sevk etmemeliyiz” dedi.

Tayland’da bu hafta Kraliçe Sirikit’in doğum günü kutlamaları düzenleniyor.

Tayland’da 2014’te generaller, darbeyle yönetime el koymuştu. Cunta lideri Prayuth Chan-ocha başbakan olmuştu.

Turizm, Tayland ekonomisinin en önemli saç ayaklarından. Ülkeye 2016’da 32 milyon turistin gelmesinin beklendiği açıklanmıştı.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, şüphelerin ülkenin güney eyaletlerinde Tayland ordusuna karşı savaşan ayrılıkçı Müslüman Malay gruplar üzerinde yoğunlaştığı düşünülüyor.

Ülkenin güneyinde 12 yıldır süren çatışmalarda yaklaşık 6000 kişi öldü.

Head, militanların bugüne kadar turistleri hedef almadığını, saldırıları Malay grupların gerçekleştiğinin teyidi durumunda bunun yeni bir tür çatışma dönemini işaret edeceğini belirtiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.