Tavaf alanına vinç devrildi, ölü ve yaralılar var

Tavaf alanına vinç devrildi, ölü ve yaralılar var

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde aşırı yağış su baskınlarına neden oldu. Kabe’de tavaf alanı kenarında bulunan vince yıldırım düşmesi sonucu devrildi, olay yerinde aralarında Türk hacı adaylarının da bulunduğu ölü ve yaralılar var.

Kazada, 62 yaşında Trabzon’lu erkek hacı adayı hayatını kaybetti. Eşi ise hastanede tedavi altına alındı. Hac dönemi olduğu için yüz binlerce Müslüman, Hac görevini yerine getirmek için Mekke’de bulunuyor.

Kum fırtınasıyla başlayan yağmurun aniden bastırmasıyla Mekke’nin cadde ve sokaklarında küçük çaplı su baskınları meydana geldi. Şehir trafiğinde de aksamalar yaşandı. Bu sırada yüz binlerce Müslüman, Hac görevini ifa etmek için kutsal topraklarda bulunuyor.

Kabe’de tavaf alanı kenarında bulunan vince yıldırım düşmesi sonucu devrildiği, olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Devrilen vincin, Kral’ın sarayının olduğu kısımdaki vincin devrildiği öğrenildi. Tonlarca ağırlığındaki vinç, beton blokları yıktığı için yüze yakın yaralı olduğu belirtiliyor.

AFP: 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFP ise Suudi yetkililere dayandırdığı bilgiye göre 52 kişinin öldüğünü belirtti.

REUTERS: 52 ÖLÜ, 30 YARALI

Reuters haber ajansı ise Suudi Arabistan Sivil Savunma yetkilisine dayandırdığı haberinde en az 52 kişinin öldüğünü 30 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.