Taliban liderinin öldürüldüğünü Afganistan da teyit etti

Taliban liderinin öldürüldüğünü Afganistan da teyit etti

Afganistan yetkilileri de Taliban lideri Molla Ahtar Mansur’un insansız hava aracı (İHA-Drone) ile öldürüldüğünü doğruldu.

ABD’nin İHA saldırısı sonrasında öldürüldüğünü duyurduğu Mansur ile ilgili son olarak Afganistan istihbarat servisi yetkilileri de aynı yönde açıklamada bulundu. Afgan yetkililer Mansur’un öldüğünü söyledi.

Saldırıda Mansur’un içinde bulunduğu araç, Cumartesi günü Pakistan’ın güneybatısında, Afganistan sınırına yakın bir noktada vurulmuştu. Afgan Ulusal Güvenlik Müdürlüğü, Mansur’un Belucistan vilayetinin Dalbandi bölgesinde öldürüldüğünü açıkladı. Bu, Taliban liderinin ölümünü teyit eden ilk resmi açıklama oldu.

ABD, Mansur’un Afganistan’da görevli asker ve sivil vatandaşları için sürekli tehdit oluşturduğunu ileri sürdü.

Mansur liderliği Temmuz 2015’te Taliban’ın kurucusu ve manevi lideri Molla Ömer Muhammed’den devralmıştı.

EMİR OBAMA’DAN

Cumartesi günü düzenlenen operasyon ile öldürülen Mansur için izin en tepeden verildiği kaydedildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yaptığı açıklamada Cumartesi günü düzenlenen operasyon emrinin Başkan Barack Obama tarafından verildiğini dile getirdi.

ABD ve Afganistan yetkilileri Mansur’un öldürüldüğünü açıklasa da Taliban örgütü bunu yalanlıyor.

Reuters haber ajansına açıklamada bulunan bir Taliban yetkilisi Mansur’un öldürüldüğü iddialarının doğu olmadığını söyledi. Yetkili, haber ajansına ismini ise açıklamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.