Taliban, Afgani istihbarat merkezine saldırdı

Taliban, Afgani istihbarat merkezine saldırdı

Afganistan Devlet Başbakanı Eşref Gani, başkenti Kâbil’de bulunan istihbarat teşkilâtının merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre en az 7 kişi öldü, 320 kişi de yaralandı. Bakanlık yaralılardan bir kısmının durumun ağır olduğunu da belirtti.

Al Jazeera’nın haberine göre saldırıyı bir hafta önce bahar taarruzu ilan eden Taliban üstlendi. Saldırı sonrasında yarım saat süren bir çatışma gerçekleşti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid de yaptığı açıklamada saldırı sonrası Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını açıkladı.

Hükümet yetkilileri ise saldırıyı Taliban’ın gerçekleştirdiğini henüz doğrulamadı. Taliban saldırılarına başlayacağını açıkladığı 12 Nisan’dan bu yana özellikle Kunduz eyaletinde birçok saldırı düzenledi.

Saldırı düzenlenen bina diğer devlet binalarının da çok yakınında ve başkanlık sarayına birkaç yüz metre uzaklıkta. Patlama geniş çevrede duyuldu ve bölge giriş çıkışlara kapatıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.