Taliban: ABD ordusu Kabil’de hava saldırısıyla IŞİD intihar bombacısını vurdu

Taliban: ABD ordusu Kabil’de hava saldırısıyla IŞİD intihar bombacısını vurdu

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD ordusunun bugün bir hava saldırısı düzenleyerek, içinde intihar bombacısının bulunduğu patlayıcı yüklü bir aracı seyir halindeyken hedef aldığını açıkladı. Mücahid olaya ilişkin fazla ayrıntı vermedi.

Öte yandan Reuters haber ajansına bilgi veren ismi açıklanmayan ABD’li yetkililer Mücahid’in açıklamasını doğrulayarak, Amerikan ordusunun Kabil havaalanından tahliye operasyonu sürerken IŞİD’ın Afganistan kolu olan IŞİD Horasan adlı örgütün Perşembe günü bir intihar bombacısı kullanarak yaptığı saldırı sonrası ikinci bir terör saldırısı gerçekleştirmeye hazırlanırken füze saldırısıyla vurulduğunu açıkladı.

IŞİD Horasan adlı örgütün Kabil havalimanına 15 Ağustos’ta düzenlediği terör saldırısında en az 90 Afgan ve 13 Amerikan askeri ölmüştü.

İki görgü tanığı, havalimanının kuzey tarafındaki bir bölgede bir evin yakınlarına isabet eden bir roket patlamasından bahsetti.

Batılı bir güvenlik yetkilisi ABD saldırısının  havaalanında yaklaşık 1000 sivilin uçmayı beklediği sırada gerçekleştiğini söyledi. Yetkili, “Bugün tüm yabancı sivillerin ve risk altındakilerin tahliye edilmesini sağlamak istiyoruz. Bu süreç bittiğinde kuvvetler geri dönmeye başlayacak.” dedi.