Tahrir Meydanı’ndaki gösteriye yüzelrce kişi katıldı

Tahrir Meydanı’ndaki gösteriye yüzelrce kişi katıldı

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda ”İslami hükümlerin uygulanması için milyonluk gösteri” adı altında düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Yeni anayasa taslağındaki ikinci maddenin mevcut durumunu protesto etmek için Cuma namazı çıkışında Tahrir Meydanı’nda toplanan göstericilerin, İslami hükümlerin uygulanmasını istediklerini belirten pankartlar taşıdığı görüldü.

‘Din hayattır’, ‘Allah’ın hükümleri kalıcıdır’, ‘Allah’tan başka ilah yoktur şiarı hayat üslubudur’ gibi pankartlar taşıyan göstericiler, ‘Ne liberal ne de laik istemiyoruz, Kur’an istiyoruz’, ‘İslam nurdur, Kur’an’da düsturdur’ şeklinde slogan attı.

El-Ensar Cephesi Başkanı Cemal Sabir AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün yapılan gösterinin, 9 Kasım’da yapılacak büyük gösterinin ön hazırlığı olduğunu belirterek, ”Önümüzdeki haftalarda yapılacak gösterilere İslami eğilimli grupların katılmasını bekliyoruz. İslami hükümler uygulanana kadar meydanlardan inmeyeceğiz” dedi.

Sabir, konuşmasında, hazırlanan yeni anayasaya da değinerek, anayasada Kur’an’a muhalif yer alacak tek bir kelimeyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hürriyet ve Adalet Partisi, İnşa ve Kalkınma Partisi, Nur Partisi gibi birçok parti ve hareketin gösteriyi 9 Kasım’a erteleme konusunda ittifak etmesine rağmen, bazı hareketler gösterinin bugün yapılmasında ısrar etmişti.

Mısır anayasasının, ”Devletin dini İslamdır. Resmi dili Arapça’dır. Yasamanın ana kaynağı İslam şeriatının ilkeleridir” ifadelerinin yer aldığı 2. maddesi 100 yıldır anayasada bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.