Suudiler, Avrupalıların iki katı kadar su tüketiyor

Suudiler, Avrupalıların iki katı kadar su tüketiyor

Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’da kişi başına düşen içme suyu tüketiminin 265 litreye ulaştığı ve bunun da Avrupa’da yaşayan bir kişinin kullandığı miktarın iki katına denk geldiği bildirildi.

Arab News’in haberine göre Su ve Elektrik Bakanı Abdullah El Hüseyin, krallıktaki toplam su tüketiminin tarihinde ilk defa 8 milyon metreküpü aştığını söyledi. Herkesi su tüketimini azaltmaya çağıran bakan, tüketilen bu su hacminin 800 bin adet 10 tonluk su tankına sahip kamyona eşit olduğunu belirtti.El Hüseyin, ülkedeki suyun yüzde 60’ının Kızıldeniz ve Arap Körfezi kıyılarında yer alan arıtma tesislerinden geldiğini ve kalanının da su kuyularından çekildiğini söyledi.İstatistiklere göre tüm bölgelerde rekor oranda su tüketimi kaydedildi.

Cidde’nin günlük su tüketimi 1,2 milyon küp metreyi aştı ve kişi başına düşen günlük tüketim 300 litreyi aştı.Bakan El Hüseyin, su tüketimini yüzde 30 azaltmak için tüm ülkeyi kapsayan bir kampanya başlattıklarını ve yeraltı su kaynaklarının korunması için halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.Suudi Arabistan içme suyu ihtiyacını karşılamak için 1927’den bu yana su arıtmaya devam ediyor. Üretim, günlük 300 bin metre küpten günümüzde 5 milyon metreküpe kadar çıktı.Dünyadaki arıtma suyu miktarının yüzde 20’sinin Suudi Arabistan tek başına üretiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.