Suudi Arabistan’dan Myanmarlılara ikamet izni

Suudi Arabistan’dan Myanmarlılara ikamet izni

Suudi Arabistan hükümeti, ülkede uzun süredir yaşayan ve vatanlarına dönemeyen Myanmarlı Müslümanlara oturum izni veriyor.

    

Mekke Valisi Prens Halid el-Faysal bu amaçla düzenlenen törende ilk ücretsiz oturum izinlerini dağıttı. Sürecin sonunda toplam 500 bin kişiye oturum izni verileceği bildirildi.

    

Mekke’de düzenlenen törenle oturum izinlerini alan Myanmarlılar, Müslümanların maruz kaldığı baskı ve ayrımcılık nedeniyle uzun yıllardır ülkelerine dönemiyor, Suudi Arabistan’da oturum izinlerinin olmaması sebebiyle de sıkıntı çekiyorlardı.

    

Çoğunun pasaportu bile bulunmayan Myanmarlılar, Kral Abdullah’ın özel izni ile verilen oturum hakkı sayesinde bundan sonra Suudi Arabistan’da rahatça yaşayabilecek.

        

EV DE VERİLECEK

        

Prens Halid el-Faysal, tarihi bir olayın yaşandığını belirterek, duyduğu sevinci şu şekilde dile getirdi:

    

“Bu olay hayatımın en mutlu günlerinden birisi. Kralımız Abdullah’a minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Ayrıca yine kralımızın emri ile Myanmarlı Müslüman kardeşlerimiz için tahsis edilecek evleri onlara dağıtacağız.”


İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve bazı ülkelerin diplomatik misyon temsilcilerinin de katıldığı törende Myanmarlı Müslümanlara desteğin devam edeceği mesajları verildi.


Sadece Mekke, Medine ve Cidde’de 350 bin Myanmarlı Müslümanın yaşadığı bildirildi. Ülke genelinde ise 500 bin Myanmarlı yaşıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.