Suudi Arabistan Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatına hazırlanıyor

Suudi Arabistan Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatına hazırlanıyor

Suudi Arabistan “Ra’du’ş Şimal” (Kuzey Gök Gürültüsü) adı altında Ortadoğu’nun en büyük askeri tatbikatına hazırlanıyor.

Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen bölgenin en büyük askeri tatbikatına katılacak ülkelerin askeri birlikleri kara ve havayoluyla dün ülkenin kuzeyindeki Hafır El-Batın ilinde bulunan Kral Halid askeri bölgesine gelmeye başladı.

Umman, Mısır, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün’e bağlı askeri birlikler havayoluyla, Kuveyt’e bağlı askeri birlikleri ise karayoluyla tatbikat bölgesine geldi. Ülkelerin askeri birliklerinin gelişlerinin iki gün süreceği tahmin ediliyor.

Bu tatbikat, katılan ülke ve asker sayısı, yapılacak askeri tatbikatlar bakımından bölgede bir ilk olduğu ifade ediliyor.

TATBİKATA 20 ÜLKE KATILIYOR

“Ra’du’ş Şimal” (Kuzey Gök Gürültüsü) askeri tatbikatını organize eden yetkililer, Suudi Arabistan’ın Arap ve Müslüman ülkelerin katılımıyla düzenlenen ilk tatbikat olmadığına dikkat çekti. Ancak 20 Arap, İslam ve dost ülkenin yanı sıra El-Cezire Kalkanı Gücü’nden birliklerinden de katılımın sağlandığı Ortadoğu’daki en büyük askeri tatbikat olacağı vurgulandı.

Gelişmiş silahların kullanılacağı tatbikatlarda topçu birlikleri, tanklar, piyade birlikleri ile hava ve deniz savunma birlikleri yer alacak.

Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen tatbikatın bölgede istikrar ve barışı koruma amacıyla yapıldığı aktarıldı. Tatbikatlarda ise “tüm zorluklar karşısında tek vücut olunduğu” mesajının verileceği ifade ediliyor.

Hafır El-Batın ilinde bulunan Kral Halid askeri bölgesinde 20 ülkenin katılacağı askeri tatbikatların yaklaşık üç hafta sürmesi bekleniyor.

Tatbikatlara Suudi Arabistan (ev sahibi), Umman, Katar, BAE, Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komor Adaları, Cibuti, Malezya, Mısır, Moritanya ve Mauritius’tan askeri birlikler katılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.