Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz ilk kez ABD’ye geliyor

Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz ilk kez ABD’ye geliyor

Bu yılın Ocak ayında Kral Abdullah bin Abdülaziz’in vefatının ardından tahta geçen Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ABD’ye ilk ziyaretini gerçekleştiriyor.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada Başkan Barack Obama’nın Kral Abdülaziz’i 4 Eylül tarihinde Beyaz Saray’da ağırlayacağı duyuruldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’in imzasını taşıyan açıklamada, “Kral’ın tahta çıkmasının ardından ilk Washington ziyareti ABD ve Suudi Arabistan arasında stratejik ortaklığın önemini vurguluyor. Başkan ve Kral, güvenlik ve terörle mücadele çabaları dahil ikili ortaklığı daha öte güçlendirecek yollara odaklanacak ve bir dizi meseleyi görüşecek.” dedi.

Earnest iki liderin görüşmede ayrıca Yemen ve Suriye’deki çatışmalar ve İran’ın istikrarı bozucu eylemleri ile mücadele için atılan adımları ele alacaklarını söyledi.

IŞİD ile mücadele amacıyla kurulan uluslararası koalisyona katılan ilk ülkelerden biri olan Suudi Arabistan, Suriyeli muhaliflerin IŞİD ile etkili mücadele etmesi amacıyla başlatılan eğit-donat programına da destek vermişti. Suudi Arabistan yönetimi ayrıca Irak’a 500 milyon dolar değerinde insani yardımda bulunmuştu.

Kral Abdullah’ın vefatı sırasında  Hindistan’da bulunan Başkan Obama, ziyaretini kısa kesmiş ve Suudi Arabistan’a taziye ziyaretinde bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.