Suruç’taki patlamada en az 28 ölü, 100’e yakın yaralı var

Suruç’taki patlamada en az 28 ölü, 100’e yakın yaralı var

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi’ne bombalı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı terör saldısı sonucunda 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 100’e yakın kişinin de yaralandığı açıkladı. Şanlıurfa Valisi ise ölü sayısını 28 olarak belirtti.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu öncülüğünde İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır gibi illerden gelen yaklaşık 300 kişi bu sabah 09.00 sıralarında Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı.

Burada toplu kahvaltı yapan grup, basın toplantısının ardından saat 12.00 sıralarında, Suruç’un karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentine gitmek üzere, sadece özen izinle geçiş yapılan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçmeyi planladıkları ifade edildi.

Amara Kültür Merkezi’ne bombalı saldırının gençlerin kahvaltısından sonra gerçekleştiği öğrenildi.

Bakanlık açıklamasında, terör saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği, bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşın tedavisine devam edildiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır.”

VALİ: ÖLÜ SAYISI 28 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’taki patlamanın canlı bomba olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi. Vali Küçük, ölü sayısının 28’e yükseldiğini belirterek, şöyle dedi:

“Derin üzüntü içerisindeyim. Bu terörü lanetle kınıyorum. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Canlı bomba olduğunu kesinleştirdik. Şu anda 28 ölü var, 100’e yakın da yaralılar var. Bütün yaralılar sağlık kuruluşları ile hastanelere nakledildi onu ifade edebilirim. Canlı bomba ama 18 yaşında mıdır? Yaşı nedir, ne değildir onu henüz ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz tespit için uğraşıyor. Olay çok taze. Kimdir, kimliği hedir, onun hakkında henüz bir bilgimiz yok. Olay yeri inceleme ekibi ve pek çok güvenlik kuvveti, o araştırmayı yapıyor ve netice alacaklar. Netice alınca da kamuoyuyla paylaşacağız.”

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI

Patlamada yaralananlar, ambulanslarla Şanlıurfa’daki hastanelere sevkedilerek tedavi altına alındı. Acil servislere alınan yaralıların tedavileri sürerken, yakınları hastanelere akın etti. Kan vermek için yoğunluk oluşturan hastanelerde polisler tarafından da güvenlik önlemleri alındı.

Patlamanın şiddetiyle bölgeye akın eden çok sayıda vatandaş, kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürülmesine yolaçtı. Bu nedenle polis bölgede toplananları uzaklaştırmak için büyük çaba harcıyor. Şanlıurfa kent merkezinden de ilçeye takviye polis ekipleri sevkedildi. Çevre il ve ilçelerden gönderilen ambulansların yanı sıra Diyarbakır’dan da ambulans helikopter ilçeye sevkedildi.

İKİNCİ PATLAMA İDDİASI

Bu arada sınır kesiminde ikinci bir patlama olduğu iddia edildi. Ancak Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın iki tarafında herhangi bir patlama olmazken, söz konusu patlamanın Kobani merkezde olduğu ve burada da yaralılar olduğu söylendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.