Suriye’nin kimyasal silahlarının imhasına gelecek hafta başlanılıyor

Suriye’nin kimyasal silahlarının imhasına gelecek hafta başlanılıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) geçtiğimiz hafta aldığı karar tasarısı üzerine Suriye’nin kimyasal silahlarının imhası için görevlendirilen BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanları gelecek hafta sahada çalışmaya başlıyor.

Geçtiğimiz gün Şam’a ulaşan heyet, yapılan görüşmelerin ardından çalışmalarına başlayacağını duyurudu. BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, grubun çalışmaları için ‘cesaret verici bir ilerleme elde edildi’ ifadesi kullanıldı. 

 

Uzmanların Suriyeli yetkililer tarafından kendilerine sunulan belgeleri incelediği fakat daha detaylı analizlere ihtiyaç duydukları kaydediliyor. Açıklamada, heyetin gelecek hafta alanda incelemeye başlamayı planladığı ancak bunun Suriyeli uzmanların da katılımıyla oluşturulan teknik heyetin çalışmasının sonucuna bağlı olduğu ifade edildi.

 

Heyetlerin, Suriye Hükümeti tarafından verilen bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi, denetleme ekiplerinin güvenliği ve kimyasal silahların 2014 yılı ortası itibariyle imha edilmesi için pratik düzenlemeler konularında faaliyet gösterdiği bildirildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.