“Suriyeli muhaliflere silah yardımı ihtimal dahilinde”

“Suriyeli muhaliflere silah yardımı ihtimal dahilinde”

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ülkesinin gelecekte Suriyeli muhaliflere silah sağlama seçeneğini ihtimal dışı bırakmadığını söyledi.
    
Hague, İngiliz yayın kurumu BBC’ye yaptığı açıklamada, Suriye’deki mevcut durumun tüm bölgenin barış ve güvenliği için çok tehlikeli olduğunu ifade ederek, dünyanın bunu görmezden gelemeyeceğini kaydetti.
    
İngiltere Dışişleri Bakanı Hague’in gelecek hafta parlamentoda Suriye’ye yeni bir yardım paketi açıklaması bekleniyor. Bu paketle Suriyeli muhaliflere yardımı artırmak amaçlanırken, silah sağlanmayacağı, “daha fazla hayat kurtarmak için yardımda bulunulacağı” belirtiliyor.
    
Hague gelecek haftaki açıklamasıyla silah yardımı duyurusu yapılmayacağını, ancak bu seçeneğin gelecek için ihtimal dışı bırakılmadığını kaydetti.
        
ESED’İN DEMECİNE HAGUE’DEN TEPKİ
        
İngiltere Dışişleri Bakanı ayrıca, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Sunday Times gazetesine verdiği demeci değerlendirdi.
    
Esed gazeteye verdiği demeçte, İngiltere’yi bölgede yıkıcı rol oynamakla eleştiriyor ve İngiltere’nin Suriye’deki krizi çözmede yardımcı olması konusunda “Kundakçının, itfaiyeci olmasını bekleyemeyiz” diyor.
    
Hague, Esed’in verdiği demecin “bir devlet başkanın modern zamanlarda verdiği en hayalci röportajlardan biri olduğunu” söyleyerek, “Bizim ona mesajımız; İngiltere onun ülkesinde yerlerinden edilmiş insanlara yiyecek, barınak ve battaniye sağlıyor” dedi.
    
İngiltere, Suriye ile ilgili insani ve mülteci krizine şimdiye kadar yaklaşık 140 milyon sterlin yardımda bulundu. İngiltere ayrıca, Suriye’deki muhaliflere 9,4 milyon sterlinlik iletişim, jeneratör ve su arıtma gibi konularda destekte bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.