“Suriyeli muhaliflere silah vermiyoruz”

“Suriyeli muhaliflere silah vermiyoruz”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Rusya’nın, ABD’nin Suriye’deki muhalifleri silahlandırdığına yönelik iddiasını yalanladı. “ABD, Suriyeli muhaliflere hiçbir askeri ekipman göndermiyor.” diyen Nuland, muhalif kanada başta iletişim araçları olmak üzere ölümcül olmayan destekler sağladıklarını söyledi.


Suriye’nin helikopter filosu üssündeki Rusya ve Sovyet yapımı helikopterlerin ülke genelinde, Suriyeli sivillere karşı kullanıldığını da belirten Nuland, ”Rusya’nın ocak ayı gibi yakın zaman öncesinde sattığı silahlara takviyeler yaptığını görüyoruz” dedi.


Nuland, günlük basın toplantısında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton’ın gündeme getirdiği, ”Rusya, Suriye’ye saldırı helikopteri satıyor” yönündeki iddiayı reddetmesiyle ilgili soruları yanıtladı.


Clinton’ın sözlerine ekleme yapmayacağını kaydeden Nuland, Suriye’nin helikopter filosu üssündeki Rusya ve Sovyet yapımı helikopterlerin ülke genelinde, Suriyeli sivillere karşı kullanıldığını savunarak, ”Rusya’nın ocak ayı gibi yakın zaman öncesinde sattığı silahlara takviyeler yaptığını görüyoruz. Dolayısıyla, Clinton’ın söylemek zorunda olduğu şeylerin arkasında duruyoruz” dedi.


Nuland, bir gazetecinin, ”Yani ABD sorumluluk sahibi bir silah satıcısı, Rusya değil mi demek istiyorsunuz?” sorusu üzerine de, ABD olarak bu konuda ”kontrol ve denge” mekanizmalarının olduğunu ifade ederek, ”Bu diğerleri için de böyleyse, bu, bu olaya (Suriye) uygulanmış gibi görünmüyor” dedi.


Nuland, Suriyeli muhaliflerin Körfez ülkelerinden silah desteği almasına yönelik soruyu da ”Haftalardır söylüyoruz, biz silah desteği vermiyoruz. Diğer ülkelerin başka kararları var. Suriye muhalefetini desteklemeye çalışmak için diğer ülkelerle koordinasyon içindeyiz ve bunu da devam edeceğiz” diye yanıtladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.