Suriyeli muhalifler Güvenlik Konseyi’ne bilgi vermek için geliyor

Suriyeli muhalifler Güvenlik Konseyi’ne bilgi vermek için geliyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba önderliğindeki heyet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bilgi vermek amacıyla cuma günü New York’a geliyor.

 

BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi İngiltere’nin temsilcisi Mark L. Grant, İngiltere tarafından organize edilen gayrı resmi toplantıda Suriyeli muhaliflerin Konsey üyelerine ülkelerindeki gelişmelerle ilgili bilgi vereceğini kaydetti. 

 

SMDK’nun, New York ziyareti öncesi Paris ve Londra’da da temasta bulunması bekeniyor. Washington’un Suriyeli muhaliflere randevu verip vermediği ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak diplomatik kaynaklar Suriyeli muhaliflerle ABD Dışişleri bakanlığından yetkililerin görüşeceğini savunurken bunun ne düzeyde olacağının önemli olduğuna işaret ediyor.

 

İngiltere ile Fransa’nın muhaliflere Konsey’deki diğer üç üye ABD, Rusya ve Çin’den daha fazla destek olduğu görülürken, Moskova ile Pekin’in Suriye’de rejimin yanında yer alması sorunun uluslararası çözüm yollarını tıkıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.