Suriye’de kimyasal silah kullanımını kanıtlayacak kişi Türkiye’ye sığındı

Suriye’de kimyasal silah kullanımını kanıtlayacak kişi Türkiye’ye sığındı

Suriye Ulusal Konseyi, Halep eyaleti Adli Tıp Kurumu Başkanı Abdültavab Şahrur’un elindeki gizli belgelerle birlikte Türkiye’ye kaçtığını duyurdu.

Şahrur’un 19 Mart’ta Halep’te düzenlenen ve 27 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kimyasal saldırı ile ilgili elinde deliller bulunduğu ve bunların kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi. Şahrur Konsey’in İstanbul’da düzenlediği basın toplantısına güvenlik gerekçesiyle katılmazken, sözcü Halid Salih, Esad rejiminin yeni bir saldırıya hazırlandığını kaydetti.

Salih, “Suriye Ulusal Konseyi geçtiğimiz günlerde kimyasal silah taşıyan üç konvoyun yerlerinden ayrıldığını doğruladı. Bunlardan ikisi Dera’da bulunan İzra ve Dumayr Askeri Havaalanına ulaştı.” dedi.

Muhalefet koalisyonu sözcüsü Salih, Suriye içinde 3 ayrı kimyasal silah konvoyunun hareket halinde olduğu iddiasını dile getirdi. Bunlardan birinin Dumeyr havaalanına, diğerinin güneydeki Dera kenti yakınında bulunan İzra bölgesine konuşlandırıldığını söyleyen sözcü, diğerinin yerinin ise bilinmediğini ifade etti.

Salih, bu bilgileri Suriye ordusu içindeki “devrime sempati duyan” kişilerden aldıklarını öne sürerek, yeni kimyasal saldırılar düzenlenebileceği endişesi duyduklarını söyledi.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.