Suriye’de kaybolan Amerikalı gazetecinin evinde endişe hakim

Suriye’de kaybolan Amerikalı gazetecinin evinde endişe hakim

Suriye’de bir süredir kayıp olan Amerikalı gazetecinin annesi ve babası, 39 yaşındaki oğulları James Foley’den haber bekliyor.

John ve Diane Foley, Fransız haber ajansı AFP için video çekimi yapan oğullarının 22 Kasım’da Suriye’nin kuzeybatısındaki Taftanaz ilçesinde silahlı kişilerce kaçırıldığını öğrendiklerini, ancak kendisinden 6 haftadır haber alamadıklarını bildirdi.
New Hampshire eyaletinde yaşayan aile, oğullarını alıkoyan kişilerden merhamet dileyerek kendisinin nerede olduğuna dair bilgi istedi.


Daha önce de benzer bir olay yaşadıklarını belirten Foley ailesi, oğullarının 2011 yılında haber yapmak için gittiği Libya’da hükümet güçlerince alıkonulduğunu ve 6 hafta sonra serbest bırakıldığını belirtti.Foleyler, oğullarıyla birlikte Libya’da alıkonulan Güney Afrikalı fotomuhabir Anton Hammerl’ın çölde nasıl ölüme terk edildiğini de anlattı. 00000990233

Aile, oğullarının güvenliğini tehlikeye atmamak için Amerikan hükümetinin olaya ilişkin çalışmaları hakkında bilgi vermemeyi tercih etti.

AFP yöneticileriyse Foley’in serbest bırakılması için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.