Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci serbest bırakıldı

Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci serbest bırakıldı

Suriye’de yaklaşık 2 yıl önce el-Nusra Cephesi tarafından kaçırılan Amerikalı gazeteci yazar Peter Theo Curtis serbest bırakıldı. ABD ve Katar yönetimin ortak çalışmasıyla serbest bırakıldığı ifade edilen Curtis, 22 aydır Suriye’de tutuluyordu.

Curtis, Birleşmiş Milletler’e bağlı arabulucuları tarafından Golan Tepeleri’nde yer alan El Rafid şehrinde teslim aldı. Birleşmiş Milletler’den yapılan yazılı açıklamada, Curtis’in sağlık kontrolünden sonra ABD’li yetkililere emanet edileceği belirtildi.

Amerikalı gazetecinin serbest bırakılması ABD yönetimince memnuniyetle karşılandı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice,  ABD Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Semantha Power yazılı birer açıklama yaparak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından öldürülen gazeteci Jim Foley’in ardından böylesine sevindirici bir gelişmeden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Açıklamalarda, halen bölgede tutsak olan Amerikalı vatandaşların olduğu hatırlatılarak, bu kişilerin kurtarılması için ABD yönetimince tüm imkanların kullanılacağı dile getirildi.

Curtis’in annesi Nancy Curtis, ise yaptığı açıklamada sağlıklı ve güvende olmasından dolayı rahatladıklarını ve büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Geçen zaman içinde kendilerine destek olanlara teşekkür eden Nancy Curtis, gazeteci Jim Foley için ise büyük üzündü duyduklarını kaydetti.

Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) rakamlarına göre Suriye’de iç çatışmların başlamasından bu güne kadar en az 67 gazeteci hayatını kaybetti. Bir çok gazeteci ise halen kayıp.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.