Suriye yönetimi: Obama’nın muhalifleri silahlandırma kararı skandal

Suriye yönetimi: Obama’nın muhalifleri silahlandırma kararı skandal

Suriye yönetimi, ABD Başkanı Barak Obama’nın muhalifleri silahlandırma yönünde aldığı kararın, bu ülkenin terörizmle mücadele ilkesiyle çeliştiğini iddia etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Obama’nın bu girişimini “skandal” olarak nitelendirdi.

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi haber ajansı SANA’da yer alan açıklamasında, “ABD Başkanı Barak Obama’nın muhalifleri silahlandırmaya yönelik aldığı bu skandal karar, ABD yönetiminin terörle mücadelesinde çifte standart oluşturuyor” denildi.

 

USA Today gazetesi, yayınladığı haberde Barack Obama’nın Suriyeli muhalifler için eğitim ve silah yardımı talimatı verdiğini duyurmuştu.

 

Gazetenin isminin verilmesini istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre; ABD askerleri Suriyeli muhaliflere Ürdün’de savaş eğitimi vermeye başlayacak. Washington ayrıca uçuşa yasak bölge konusunu da masaya yatırdığı ancak şu ana kadar kesin bir karar alınmadı. ABD’de dolaşan kulis bilgiye göre; Ürdün sınırında uçuşa yasak bölge oluşturulmasında ciddi olarak ele alındığı belirtiliyor. Uçuşa yasak bölge için de ABD Başkanı Obama’nın onayı gerekiyor.

 

Öte yandan ABD’nin kırmızı çizgi olarak duyurduğu kimyasal silah kullanımı ile ilgili olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Beyaz Saray’ın Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetiminin, sarin gazı da dahil olmak üzere kimyasal silah kullandığının belirlendiğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.