Spor salonu kapatılan başörtülü kadın: Dini ayrımcılığa uğradım

Spor salonu kapatılan başörtülü kadın: Dini ayrımcılığa uğradım

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeydoğusundaki Le Raincy’de sadece kadınlara hizmet veren spor salonunun kapatılması mahkemeye taşındı.

18 Eylül’de açılışı yapılan 9 Kasım’da ise Raincy Belediyesi’nin güvenliği gerekçe göstererek kapattığı spor salonunun sahibi Lynda Ellabou, ırk ve din ayrımcılığına maruz kaldığını belirterek kapatılma kararının durdurulması için Montreuil Mahkemesi’ne başvurdu.

Spor salonunun 30 yaşındaki başörtülü sahibi, “Salonun açılışını yaptığımız andan beri birçok engellemeye maruz kaldık. 1 aydır çalışmıyoruz. Hukuksuzluk mağduruyuz. Yahudi bayanlar spor merkezimize kayıt yaptırdı. Her kesimden insan var. Ama asıl sorun şu ki; belediye kendi sınırları içerisinde başörtülü kadın istemiyor.” dedi.

Le Raincy Belediye Başkanı Eric Raoult ise işyerinin Belediye Güvenlik Kurulu’nun onayını almadan açıldığını ve kapatma sebebinin bu olduğunu söyledi. Eski bir bakan ve 2010 yılında yüzü kapatacak şekilde başörtüsü takılmasını yasaklayan yasanın da mimarı olan Raoult, spor salonunun park sorununun bulunduğunu da kaydederek kapatmanın ardından İslamofobik bir tavrın olmadığını savundu.

“SALONUN ARAPÇA İSMİ AYRIMCILIĞA NEDEN OLUYOR”

Belediye ise ayrımcılık iddiasına karşı atağa geçti. Belediye, spor salonunun kapılarını cuma vakti kapatması, salonun isminin de genellikle dindar insanlar arasında kullanılan ve Arapça kız kardeş manasına gelen ‘Orty’ olmasının ‘ayrımcılık’ olduğunu iddia etti. Belediye Başkanı Eric Raoult, ‘dini spor tesisi’ne dönüşebilecek kurumların kendisini endişelendirdiğini ifade etti.

Ellabou ise salonu belediyenin istediği standartlara göre şekillendirdiklerini; bağımsız bir kuruluştan aldıkları güvenlik raporun da bunu doğruladığını vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.