Sosyal medya baskısı idamı erteletti

Sosyal medya baskısı idamı erteletti

Bangladeş’te, 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan’la işbirliği yapmak ve insanlığa karşı savaş suçu işlediği gerekçesiyle eylül ayında idam cezasına çarptırılan muhalefetteki Cemaat-i İslami örgütü liderlerinden Abdülkadir Molla’nın bugün idam edileceği bildirildi.

 

65 yaşındaki Molla’nın dün ailesiyle son kez görüştürüldüğü açıklanırken, infazın muhalefet taraftarlarını sokağa dökmesi ve şiddet olaylarının yaşanmasından endişe ediliyor. Bangladeş ordusunun, muhtemel olaylara karşı başkent Dakka ve birçok şehirde güvenlik tedbirlerini artırdığı kaydedildi.  160 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık üçüncü Müslüman ülkesi olan Bangladeş’te ocak ayındaki seçimler öncesinde tansiyonun yükseldiği, ülkede kanlı iç çatışmaların yaşanmasından korkulduğu bildirildi.

 

CEZASI 1971’DEN

 

Abdülkadir Molla, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından geçtiğimiz Şubat ayında, 1971’de Pakistan ile yapılan bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla idama mahkum edilmişti. Suçlamaları reddeden Molla, hakkında verilen cezasın iptali için Temyiz Mahkemesi’ne başvurmuştu.

 

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bangladeş’in bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan’la işbirliği yapan ve onların tarafında yer alanların yargılanması için 2010 yılında Bangladeş hükümeti tarafından kurulmuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.