Snowden 21 ülkeye sığınma başvurusu yaptı

Snowden 21 ülkeye sığınma başvurusu yaptı

Wikileaks, dünya siyasetini karıştıran ABD’li eski istihbaratçı Edward Snowden’in Almanya’ya da sığınma başvurusu yaptığını duyurdu.   

Wikileaks üzerinden yapılan açıklamada başvurunun Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’nda ilgili büyükelçiliklere iletilmek üzere bir konsolosluk memuruna verildiği kaydedildi.

Wikileaks’te yayınlanan listeye göre Snowden Almanya’nın yanı sıra, Ekvador ve Galapagos Adaları, Avusturya, Bolivya, Brezilya, Çin, Küba, Finlandiya, Fransa, Hindistan, İtalya, İrlanda, Hollanda, Nikaragua, Norveç, Polonya, Rusya, İspanya, İsviçre ve Venezuela’ya da sığınma talebinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün yaptığı açıklamala yoluyla ABD’ye zarar vermeye son vermesi şartıyla Snowden’ın sığınma talebinin kabul edileceğini kaydetmişti.

Snowden’ın ayrıca Wikileaks üzerinden ABD’ye ağır suçlamalar yöneltti. Wikileaks internet sitesinde Snowden yayınlanan mesajda, herhangi bir suçtan hüküm giymemesine rağmen pasaportunun iptal edildiğini ve ABD’nin insani bir hak olan başka ülkelere sığınma hakkını elinden almaya çalıştığını, ABD’nin şu anda yeni bir strateji seçtiğini ve “vatandaşlığı silah olarak kullandığını” kaydetti. Ancak söz konusu bu mesajın gerçekten Snowden’a ait olup olmadığı henüz kesinlik kazanmadı.

 

Edward Snowden yaklaşık 1 haftadan bu yana Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’nın transit bölümünde bulunuyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.