Shultz: Basın özgürlüğüne darbeyi zirvede gündeme getireceğim

Shultz: Basın özgürlüğüne darbeyi zirvede gündeme getireceğim

Türkiye’de basın hürriyetinin tazyikli su, biberli gaz ve plastik kurşunla ihlal edilmesi karşısında Avrupa Birliği’nden sert tepki geldi.

AB Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Zaman’a kayyım atanarak el konmasını basın özgürlüğüne yeni bir darbe olarak değerlendirdi. Schulz, bu konuyu pazartesi günü gerçekleşecek AB-Türkiye zirvesinde gündeme taşıyacağını duyurdu.  AB Parlamentosu Başkanı, Türkiye’nin AB ile yakınlaşma gibi tarihi bir şansı kumarda kaybettiğini söyledi.

TEMEL HAKLAR MÜZAKERE EDİLEMEZ

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn da Türkiye’den AB üye adayı olarak basın hürriyetine saygı duymasını istedi. Hahn, “Bundan sonra ne olacağını dikkatlice izleyeceğiz” uyarısında bulundu. Temel hakların pazarlık konusu olamayacağına dikkat çeken Hahn’a göre Türk makamlarının müdahalesi Türkiye’nin diğer bölgelerindeki ilerlemeleri de tehlikeye sokuyor.

TÜRKİYE BU ŞEKİLDE ÜYE OLAMAZ

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda sosyal demokratların başkan yardımcılığını yapan Knut Fleckenstein  AB içinde medya özgürlüğünün olmadığı bir Türkiye’nin düşünülebilir olmadığını dile getirdi. Yeşiller’in başkan yardımcısı Rebecca Harms ise Türkiye’de gazetecilerin keyfi olarak ve her türlü yolla baskı altında tutulduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.