Senatör Graham: Mısır’a yapılan askeri yardımlar askıya alınmalı

Senatör Graham: Mısır’a yapılan askeri yardımlar askıya alınmalı

Televizyon kanalı CBS’te yayınlanan ‘Face the Nation’ programına konuk olan Senatör Lindsey Graham, Mısır’da şiddet olaylarının artmasıyla Müslüman Kardeşler’in de silahlanabileceğine dikkat çekerek, ABD’nin bu ülkeye yaptığı askeri yardımları askıya alması gerektiğini ifade etti.

Senatör Graham ilk olarak ABD’nin Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek karşısında eylemcilerden yana olduğunu hatırlattı. Müslüman Kardeşler’in yapılan seçimde oyların büyük çoğunluğunu alarak geçmiş iktidarı yıktığını dile getiren Graham, “Ancak bir yıllık yönetimden sonra insanları kendilerinden uzaklaştırdılar. Bu darbe – evet bu bir darbedir – ciddi destek gördü.” ifadelerini kullandı.

CEZAYİR’E BENZEYEBİLİR

Mısır’daki olayların Cezayir’de 1991 seçimlerinden sonra 2000’li yıllara kadar süren iç çatışmalara dönebileceğine işaret eden Graham, ülkede muhalefetin silahlı ayaklanmaya dönüştüğüne dikkat çekti. Graham, “Müslüman kardeşler yer altına inecek; El Kaide onlara destek olmaya gelecek ve siz silahlı isyancılarla karşılacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Yaşanabilecekler yüzünden ABD’nin Mısır’a olan yardımları askıya alması geretiğini belirten Graham, “Mısır ordusunun yaşanacaklara olan reaksiyonuna destek olamayız. Müslüman kardeşler kendilerine fazla güvenip buna başlasalar dahi askeri güçlerin buna cevaben yapacaklarını destekleyemeyiz.” şeklinde konuştu.

Yardım kesintilerinin Mısır’da El-Kaide terör örgütüne yakın bir hükümetin yönetimi ele almasına sebep olabileceği görüşlerine katılmadığını ifade eden Graham, “El Kaide seçim sandıklarını asla kazanamaz. Eğer bir seçim olsaydı Müslüman Kardeşler seçimi kazanırdı. Ordu bu insanları şehit yapıyor.” dedi.

Graham ülkedeki sorunun yeni bir seçim ve herkesin görüşünü taşıyan yeni bir anayasanın oluşturulması ile çözülebileceğini söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.