Selzede Almanlardan deprem bölgesine anlamlı yardım: ‘Şimdi sıra bizde’

Selzede Almanlardan deprem bölgesine anlamlı yardım: ‘Şimdi sıra bizde’

Almanya’da 14 Temmuz 2021’de sel felaketine maruz kalan Sinzig bölge halkı, Türkiye-Suriye depreminde etkilenen depremzedeler için seferber oldu.

Bölge Milletvekili Susanne Müller ‘Şimdi yardım sırası bizde’ diyerek toplanan 5 bin 353 Euro’luk yardımı Time To Help derneğine teslim etti.

Sinzig , Almanya yakın tarihinin en büyük doğa felaketini 2021 yılımda yaşadı. Bonn kentinin batısında bulunan Ahr Nehri ve Mosel Nehri’nin küçük kolları taştı ve oluşan sel felaketinde 134 kişi hayatını kaybetti.

Selden hemen sonra bölgeye yardıma koşan Time To Help ve Merida derneklerivoldu. Tahrip olan yerlerdeki insanlara yardım etmek için dernek gönüllüleri bölgede yaklaşık 40 gün boyunca çamur ve moloz temizleme çalışmalarına katıldı. Birçok yaşam malzemesi yardımında da bulunan Time to Help Derneği, zarar gören eğitim kurumları için bağış kampanyası düzenledi. Time To Help tarafından toplanan 30 bin Euro’luk yardım bölgedeki 2 okul ve 2 kreşe teslim edildi.

Almanya’daki sel felaketinin üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra şimdi de Türkiye’de deprem felaketi yaşandı. Time To Help, Sinzig’deki Merida derneği ve Mainz’daki ABC derneği ile birlikte Türkiye’deki depremzedeler için o bölgede yardım kampanyası düzenledi. Bu kampanyaya bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Bölge halkını temsil eden siyasetçiler de kampanyaya katıldı ve desteklerini açıkladı.

Bölge Milletvekili Susanne Müller gördüğü yardım dayanışmasına olan memnuniyetinden bahsederken, şimdi sıranın Alman halkında olduğunu söyledi. 6 Şubat 2023’de meydana gelen Türkiye-Suriye depreminin büyük acılara yol açtığını belirten Müller, duygularını şöyle dile getirdi: ”Buradaki insanlar orada yaşananları çok iyi anlıyorlar. Böyle bir doğa felaketi çok fazla yıkım oluşturuyor her anlamda. Bu yüzden burada yaşayan insanların kalbi Türkiye ve Suriye’de. Bundan dolayı en iyi şekilde yardım etmek istiyorlar. Biliyoruz ki orada ki felaket bizim burada Artel’de yaşadıklarımızdan daha vahim. Felaket boyutu açısından da bunun senelerce süreceğini görüyoruz. İnsanların eski hayatlarına dönmesi çok uzun sürecek. Bu yüzden bir çok Almanın kalbi Türkiye ve Suriye’de ki arkadaşları ve yakınlarında. Dayanışma olarak daima onların yanında olacaklar.’’

Bölge milletvekili Müller 5 bin 353 Euro nakdi yardımı Time To Help Derneği müdürü Cengiz Bayram’a Merida Derneği’nin Sinzig ofisinde teslim etti. Müller törende deprem felaketinin bölge halkını duygusal olarak çok etkilediğini vurguladı: ”Zamanında bize yardım eden kuruluşlara da çok teşekkür ediyoruz. Cinsiyet ve yaş fark etmeden çok fazla destek aldık. Bizim için de deprem bölgelerine aynı mesajı vermek çok önemli. Biz de tüm kalbimizle destek vermek istiyoruz. Her zaman yaralarını sarmak için hazır olacağız.’’