Seçim yolsuzluğu bakanı istifa ettirdi

Seçim yolsuzluğu bakanı istifa ettirdi

Romanya Bölgesel Kalkınma Bakanı Liviu Dragnea, 2012 yılındaki referandumda seçim hilesi yaptığı gerekçesiyle bir yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Dragnea, mahkemenin kararının ardından istifasını Başbakan Viktor Ponta’ya sunduğunu açıkladı. Dragnea, partisinin genel sekreterliği görevinden de istifa etti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Traian Basescu’nun görevden alınması için düzenlenen referandumda Bakan Dragnea’nın seçim hilesi yaptığı tespit edildi.

Dragnea, seçime gereken yüzde 50 katılım oranını sağlamak için rüşvet vermek ve sandığa gitmeyen seçmenler için de oy kullanılmasını sağlamakla suçlanıyordu.

İddiaları yalanlayan bakan ise bu kararın tehlikeli bir örnek teşkil edeceğini söyledi. Dragnea, “İnsanları sandığa çağırmak suç sayılırsa bundan demokrasi ve seçim düzenleyen kurumlar olumsuz etkilenir” dedi. Mahkeme ise bakanın, “İnsanları sandığa götürmek için gerekirse yasaları da ihlal edin” talimatı verdiğini belirtti.

Liviu Dragnea’nın ayrıca, katılım oranını anlık olarak takip edebileceği bir sistem kurduğunu ve bunun da yasadışı olduğuna karar verildi.

Viktor Ponta hükümetinden Mart ayında da yolsuzluk soruşturmaları sebebiyle maliye bakanı istifa etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.