Sarkozy: Görevime ihanet etmedim

Sarkozy: Görevime ihanet etmedim

Bordeaux mahkemesi tarafından hakkında soruşturma başlatılan Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, konu hakkında ilk kez konuştu.


2007 yılındaki seçim kampanyasında kozmetik devi L’Oreal’in patronu Liliane Bettencourt’tun yaşlılığından yararlanarak yasadışı maddi destek aldığı iddiasına Facebook’tan cevap veren Sarkozy, iddianın haksız ve asılsız olduğunu savundu.


Nicolas Sarkozy, “Bana desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Benimle mücadele veren herkese, hiçbir dönemimde görevime ihanet etmediğimi ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.


Bundan sonra tüm enerjisini suçsuzluğunuu ispatlamak için harcayacağını belirten eski cumhurbaşkanı, “Gerçek, ortaya çıkacaktır. Bundan hiçbir şüphem yok. Tüm vatandaşların yasal hakkı olan tarafsız ve doğru adaletten başka özel hiçbir beklentim yoktur. Çünkü mücadelemi sürdüreceğim ve tüm vatandaşlara açık olan adalete güvenim sonsuzdur.” dedi.


Nicolas Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog ise Sarkozy hakkında soruşturma açılmasına karar veren yargıç Jean-Michel Gentil’in tarafsız olmadığını savundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.